Categorie: Autor:

Rețeta zilei. Pandișpan cu vișine

Sezonul fructelor este la el acasă așa că, am ales să vă prezentă o rețetă de pandișpan cu vișine, o prăjitură simpă, zemoasă, vanilată și ușor acrișoară. Este o rețetă pe care o puteți face pe tot parcursul verii doar schimbând fructele. Puteți alege caise, pere, cireșe, struguri, prune sau piersici.

Rețeta copilăriei. O prăjitură simplă și cu o aromă dulce-acrișoară

Ingredientele de care ai nevoie pentru pandișpanul cu vișine sunt puține la număr și orice gospodină le are în bucătărie așa că, nu este nevoie să mergi la cumpărături.
  • 500 grame de vișine
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făina albă
  • esență sau pâstaie de vanilie
  • o lingură de zahăr pudră
  • un praf de sare

Cum se prepară pandișpanul cu vișine

Mod de preparare pandișpan cu vișine. O rețetă simplă și gustoasă
Sursa foto: simonacallas.com

Și pentru că avem tot ce ne trebuie trecem la modul de preparare. Timpul pe care trebuie să-l alocăm preparării acestei rețete clasice pe care o prepara și bunica este de maxim 40 de minute. Cuptorul trebuie să fie deja încălzit în momentul în care ne apucăm de preparare, la 170 de grade și neapărat trebuie să avem o tavă întins. Iată care sunt cei 10 pași simplii care trebuie urmați pentru o rețetă de succes:

  1. Vișinele se spală și se curăță de sâmburi. Se scurg foarte bine de apă
  2. Tava se prăjituri se tapează cu unt topit sau ulei și se presară peste o lingură de făină
  3. Cele 6 ouă se separă în două boluri: în unul albușurile, iar în altul gălbenușurile
  4. Albușurile se mixează până se obține o bezea lucioasă
  5. Peste gălbenușuri se adaugă esența de vanilie și se amestecă cu o spatulă. Apoi se toarnă peste bezea și se amestecă ușor până se încorporează totul
  6. Se adaugă făina și se amestecă la fel ca înainte
  7. Compoziția astfel obținută se toarnă în tavă și se nivelează. Puteți pune vișine și în compoziția deja formată.
  8. Se așează vișinele uniform și se pune tava la cuptor timp de 25-30 de minute
  9. Prăjitura este gata în momentul în care devine rumenă și la testul cu scobitoarea, bățul iese uscat.
  10. După ce se scoate prăjirura din cuptor, se cerne deasupra zahăr pudră.

Sfat: se lasă la răcit înainte de a se tăia!