Rețeta zilei. Nuga de casă cu alune de pădure, un desert al copilăriei

Deserturile și mâncărurile copilăriei nu se uită niciodată în orice colț de lume te-ai afla. Rețeta zilei pe care v-o recomand astăzi este nuga cu alune de pădure, un desert pe care îl poți cumpăra și din magazine, dar nu are același gust. Savoarea și dulceața acestui desert sunt date și de amintirile pe care le ai despre mâncărurile copilăriei.

Rețeta zilei. Un desert al copilăriei pe care nu-l vei uita: nuga cu alune de pădure

Nuga de casă cu alune de pădure nu are nevoie de multe ingrediente și nici nu vei sta mult timp în bucătărie. Acest desert al copilăriei este gata în doar 20 de minute și poate fi savurată imediat ce este gata.

Ingrediente:

  • 5 ouă de la care vom folosi doar albușurile
  • 200 de grame de miere
  • 300 de grame de zahăr, eu prefer brun
  • o lămâie, folosim zeama
  • un plic de zahăr vanilat
  • 2 blaturi de napolitană
  • 200 de grame de alune de pădure. Puteți folosi și migdale, fistic, nuci sau stafide.
Cum se pregătește nuga de casă în doar 30 minute. Sursa foto: prosvet.cz

Mod de preparare nuga cu alune de pădure:

  1. Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui tel sau cu un mixer
  2. Într-o oală se pune mierea, zahărul și zeama de la lămâie și se pune pe foc
  3. Se amestecă bine până când compoziția devine groasă și apoi se toarnă peste albușuri
  4. Se pune din nou pe foc unde va sta circa 10 minute și vom amesteca bine
  5. În momentul în care compoziția devine omogenă și groasă se ia de pe foc și se pune zahărul vanilat
  6. Se pun și alunele care au fost mărunțite
  7. Compoziția se pune între cele două foi de napolitană și se presează bine
  8. Nuga se ține pe un blat la rece până când se întărește
  9. În clipa în care s-a răcit se poate tăia în bucăți
  10. Poftă bună!