Rețeta zilei. Mușchiuleț de porc cu sos de smântână, ciuperci și gorgonzola

Rețeta de mușchi de porc cu sos de smântână, ciuperci brune și brânză gorgonzola este ideală pentru prânz. Acest fel de mâncare este consistent și se servește cu mămăliguță tăiată felii și rumenită pe grătar sau cu pâine țărănească. Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de mai multe ingrediente, dar și răbdare.

Rețeta zilei de marți. Mușchi de porc cu sos de smântână, ciuperci și brânză gorgonzola

Ingredinte pentru patru porții:

  • 4 bucăți de mușchi de porc
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline
  • o ceapă roșie
  • 40 de grame de unt
  • 400 de grame de ciuperci brune (Champignon)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 20 de grame de hribi uscați
  • cimbru proaspăt sau uscat
  • o jumătate de lingură de muștar Dijon sau orice alt muștar care conține hrean
  • o lingură de făină albă
  • 70 ml vin alb sec sau demisec
  • 450 ml de smântână dulce pentru gătit
  • 100 grame de brânză gorgonzola picantă
  • pătrunjel
  • sare și piper

După cum puteți observa avem nevoie de multe ingrediente așa că mergeți la cumpărături dacă nu le aveți deja în bucătărie. Va merita așteptarea! Mușchiulețul de porc cu sos de smântână, ciuperci și gorgonzola este o mâncare delicioasă și sigur vei mai cere și a doua porție. Mare atenție să nu exagerați.

Sosul de ciuperci cu smântână și gorgonzola se stinge cu vin alb sec. Sursa foto: clickpoftabuna.ro

Mod de preparare mușchiuleț de porc cu sos de smântână, ciuperci și brânză gorgonzola picantă

Urmează pașii de mai jos și vei avea o rețetă de nota 10:

  1. Bucățile de mușchi de porc se asezonează cu sare, piper, zeamă de lămâie și ulei de măsline și se lasă la marinat timp de 2-3 ore la frigider
  2. Ciupercile se taie sferturi sau jumătăți în funcție de mărimea lor
  3. Hribii uscați se lasă la înmuiat în apă fierbinte
  4. Carnea se scoate de la rece și se ține la temperatura camerei timp de 30 de minute
  5. Într-o tigaie grill sau grătar se rumenesc bucățile de carne circa 2 minute pe fiecare parte
  6. Când mușchiul este aproape gata se presară peste el pătrunjel, usturoi pisat și cimbru
  7. Carnea se scoate pe o farfurie și se lasă să se odihnească

Și acum să trecem la sosul de smântână, ciuperci brune și brânză gorgonzola:

  1. Într-o tigaie în care am pus ulei la încins rumenim ceapa roșie cu puțină sare timp de 7-8 minute
  2. Se adaugă untul, 2-3 căței de usturoi, cimbru, sare și piper
  3. După 3-4 minute adăugăm muștarul și îl gătim circa 30 de secunde
  4. Făina se amestecă ușor cu ajutorul unei linguri de lemn astfel încât să nu se formeze cocoloașe
  5. Compoziția se stinge cu vin alb
  6. Se adaugă smântâna, brânza gorgonzola și hribii uscați și hidratați
  7. În momentul în care compoziția dă în clocot se toarnă puțină zeamă de la hribi și se mai fierbe sosul câteva minute
  8. Se adaugă bucățile de mușchi de porc și se lasă la foc mic timp de 2-3 minute
  9. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și pătrunjel tocat după gust
  10. Mușchiul de porc se pune pe farfurii, iar deasupra se toarnă sosul de smântână, ciuperci și gorgonzola. Poftă bună!