Rețeta zilei. Mere caramelizate, un desert dulce și colorat

Dacă nu ai timp și vrei să faci un desert dulce pentru invitați sau familie poți pregăti mere caramelizate. Rețeta este simplă, nu ai nevoie de multe ingrediente și mirosul de zahăr ars te trimite cu gândul la copilărie.

Rețeta zilei de miercuri, 11 septembrie 2019. Mere caramelizate, un desert specific copilăriei

Merele caramelizate sunt atracția târgurilor de iarnă și bucuria celor mici. Acest desert poate fi pregătit pentru Halloween, Crăciun sau orice altă sărbătoare.

Ingredinte:

  • 4 mere
  • 400 de grame de zahăr
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de colorant alimentar roșu sau oricare altă culoare care vă place
  • 2 ml esență de vanilie
  • 100 ml de apă
  • 4 bețe de lemn pentru frigărui sau cele chinezești

Mod de preparare: 

  1. Merele se spală și se lasă să se usuce
  2. Bețele de lemn se înfig în mere. Le puteți folosi pe cele chinezești pe care le ascuțiți puțin înainte cu ajutorul unui cuțit
  3. Acum trecem la glazură. Într-o oală cu fundul gros se pun zahărul, apa, mierea și esența de vanilie
  4. Amestecul se ține pe aragaz la foc mic până când zahărul începe să se caramelizeze
  5. Se adaugă colorantul roșu (sau altă culoare) și se mai lasă circa 5 minute
  6. Pentru a verifica dacă glazura este gata pune câteva picături pe o farfurie, iar dacă se coagulează rapid înseamnă că este gata
  7. Merele se trec prin glazură și se pun pe o farfurie care a fost acoperită cu hârtie de copt
  8. Merele caramelizate se vor desprinde ușor în momentul în care vor fi gata
  9. Așteaptă până când glazura se încheagă
  10. Merele caramelizate sunt gata de ronțăit!
Cum se prepară merele caramelizate și care sunt ingredientele de care ai nevoie. Sursa foto: pinterest.com

Mere caramelizate, un desert colorat și dulce

Dacă vrei să atragi atenția asupra desertului poți folosi colorant alimentar de diferite culori, nucă măcinată, fulgi de migdale, ciocolată mărunțită sau bomboane decorative pentru prăjituri. Trebuie să tăvălești merele caramelizate prin nuci, spre exemplu, înainte ca glazura să apuce să se întărească.