Sărbătorile de iarnă au trecut, dar rețeta de astăzi poate fi pregătită pentru orice ocazie. Încearcă plăcinta cu nuci pecan și vei simți o explozie de arome pe cerul gurii. Desertul nu arată numai bine, ci este de-a dreptul gustos și aromat.
Rețeta zilei. Plăcintă cu nuci pecan, un desert de sărbătoare
Plăcinta cu nuci pecan este un desert specific american. Ingredintul cheie de care ai nevoie pentru acest desert sunt nucile pecan, destul de scumpicele în magazinele din România, însă merită pentru că rezultatul va fi unul pe măsură.
Ingredientele necesare pentru plăcintă cu nuci pecan:
- 300 de grame de făină albă
- 250 de grame de unt de calitate
- 150 de grame de zahăr brun
- o cană de nuci pecan
- 3 ouă
- 2 linguri de zahăr alb
- 4-5 linguri de apă rece
- un praf de sare
Pașii de urmat în prepararea plăcintei cu nuci pecan:
- Înainte de a ne apuca de pregătirea plăcintei trebuie să dăm drumul la cuptor care trebuie să fie încălzit la 175 de grade
- Într-un bol mai măricel se amestecă făina, zahărul alb, praful de sare și jumătate de unt până se formează un aluat sfărămicios
- Peste amestecul de la punctul 2 se adaugă treptat apa rece și se amestecă cu mâinile până se leagă aluatul
- Compoziția obținută se lasă la frigider cel puțin 2 ore
- Pe un blat pudrat cu făină se va întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor
- Foaia întinsă se va așeza într-o tavă tapată cu unt
- Într-un alt vas se va face umplutura pentru plăcintă. Cele 3 ouă, zahărul brun, restul de unt, un praf de sare și jumătate de cană de nuci pecan tocate mărunt se amestecă
- Compoziția de la punctul 7 se va adăuga peste blat și deasupra se vor adăuga nuci pecan întregi
- Plăcinta va sta la cuptorul încins pentru o oră sau până când devine maronie
- Plăcinta cu nuci pecan trebuie să stea la răcit circa o oră, apoi se poate servi. Poftă bună!