Tocănița de legume este perfectă după preparatele de Paște. Fanatik vă prezintă cea mai gustoasă rețetă, ușor de făcut, foarte sănătoasă și numai bună după mesele grele și consistente servite de Sărbătorile Pascale.
De obicei, tocănița de legume este preferata vegetarienilor, a celor care postesc sau care pur și simplu vor o pauză de carne. Tocmai de aceea, este perfectă după preparatele de Paște. Legumele și condimentele pot înlocui carnea cu succes, fără a se schimba gustul.
Ingrediente:
La final, se adaugă sare, piper, două lingurițe de condimente de legume și încă două lingurițe de pastă de tomate.
Pentru început, se spală şi se curăţă ciupercile, care se lasă într-o sită, pentru a se scurge apa de pe ele. Apoi, se iau dovlecii, se spală şi se curăţă de coajă. La fel se procedează și cu morocovii şi vânăta. După ce s-au spălat bine, se feliază în cubuleţe mici.
Ciupercile, dovleceii, morcovii şi vânăta se pun apoi într-o tigaie suficient de mare, la care se adaugă ulei şi se lasă la foc mic, amestecând din când în când conţinutul.
Apoi, ceapa și ardeiul sunt tăiate cât mai subţire și se adaugă în tigaie, alături de căţeii de usturoi, şi se lasă la fiert timp de 2-3 minute. După ce toate legumele sunt călite, se toarnă deasupra o jumătate de litru de apă.
După alte 20-25 de minute, când mai scade puţin apa, se adaugă pasta de roşii, condimentele de legume, sarea, piperul şi pătrunjelul. Totul se lasă apoi la fiert încă 20-25 de minute, pe flacără mică, și cu un capac deasupra. La final, separat, se mai poate pune pătrunjel verde, după gust.