FANATIK își aduce Rețeta Zilei de 2 octombrie. Vom găti astăzi împreună o mâncărică de toamnă fantastic de gustoasă. Farfuria noastră se va umple de culorile toamnei, iar copiii vor fi foarte mulțumiți.
Acest preparat va fi plin de minerale și de vitaminele esențiale pentru pregătirea organismului pentru sezonul rece ce stă să vină, mai ales că se anunță a fi o iarnă foarte rece, plină de zăpadă.
În primă fază, se taie muşchiuleţul de porc cubuleţe care se călesc într-o cratiţă cu ulei până capătă culoarea albă şi se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce.
Între timp se curăţă ceapa, care se spală şi se taie solzişori. Ceapa se căleşte împreună cu muşchiuleţul de porc. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Separat, se curăţă ardeii, dovleacul şi gogoşarii şi se taie rondele. Legumele se adaugă peste carne şi se lasă să mai clocotească câteva minute. Se pun foile de dafin şi crenguţele de cimbru şi se acoperă cu un capac.
Roşiile se taie rondele şi se aşează în cratiţă. Tocana se bagă în cuptor şi se lasă 30-40 de minute până capătă o crustă aurie. Se serveşte ornată cu verdeaţă şi cu pâine ţărănească.
Timpi de preparare a tocăniței de toamnă cu mușchiuleț de porc: Se prepară în 30 de minute, se gătește în 30 de minute și este gata în 60 de minute.