Unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească, micii, sunt savurați în fiecare an de 1 Mai, dar pentru că anul acesta stăm acasă și nu vom avea grătare, îți propun să încerci să-i faci chiar tu. Rețeta aceasta este cea mai simplă pe care o poți face și nu necesită nici foarte mult timp.
Rețetă simplă și ușoară de mici, un preparat ideal pentru masa de 1 Mai
Micii se deosebesc de chiftele nu doar prin formă, dar și prin conținut. În compoziția mititeilor se adaugă neapărat bicarbonat de sodiu datorită căruia aceștia vor deveni fragezi și pufoși.
Această rețetă nu este foarte greu de pregătit, dar nici ușor, trebuie să ai totuși răbdare, mai ales când vine vorba de tocarea cărnii.
Ingrediente necesare pentru mici gustoși:
- 300 de grame de carne de vită
- 150 de grame de carne de porc
- usturoi
- cimbru
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- sare și piper, în funcție de gust
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit.
Mod de preparare mici, o rețetă tradițională românească:
- Carnea se poate cumpăra atât întreagă, cât și tocată. În situația în care aveți bucăți întregi este necesar să o dați prin mașina de tocat până se formează o pastă
- Se adaugă peste carnea de porc și cea de vită sare și piper și se începe frământarea. Se lasă apoi la rece timp de câteva ore, în jur de 6-12
- Compoziția de mici obținută trebuie să fie fragedă
- Înainte de a trece la pregătirea propriu-zisă se adaugă în compoziție usturoiul pisat, o jumătate de linguriță de bicarbonat și cimbru uscat
- Se amestecă toate ingredientele și se frământă foarte bine
- Sfat: mâna trebuie să fie udă atunci când începem formarea mititeilor
- Aceștia se vor prăji pe grătar sau într-o tigaie încinsă foarte bine
- Micii se prăjesc pe 3 părți pentru a rămâne suculenți. Se pot stropi cu mujdei de usturoi cât timp se prăjesc
- Mititeii se servesc cu muștar din belșug și o bere rece
- Poftă bună!