Dacă ți-e poftă de un desert savuros, dar și sănătos în același timp, FANATIK are soluția perfectă pentru tine. Acest tort cu migdale caramelizate este un preparat rafinat, dar relativ ușor de gătit, pe care întreaga familie îl va adora cu siguranță. Trebuie doar să-l încerci și vei vedea că nimeni nu va putea rezista aromei sale deosebite.
Plin de ciocolată neagră şi frişcă, tortul cu migdale caramelizate va fi o surpriză de neuitat pentru invitaţii care îți vor călca pragul casei, indiferent de ocazie. În plus, este un răsfăț dulce sănătos, spre deosebire de prăjiturile disponibile în comerț, majoritatea bogate în substanțe nocive pentru corpul nostru.
Pentru blat, mixează gălbenuşurile si zahărul până se albesc, apoi adaugă făina amestecată în prealabil cu amidon și cacao, după care bate albuşurile spumă cu lingura de zahăr adăugată în momentul formării spumei. Adaugă spuma, amestecă atent şi toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Așteaptă 25 de minute pentru coacere, după care lasă să se răcească în totalitate.
Pentru umplutură, pune migdalele pe o suprafaţă plană acoperită cu hârtie de copt, apoi pune pe foc zahărul tos şi apa, până se formează un sirop ușor arămiu. Toarnă peste migdale, încorporându-le bine și, de îndată ce s-a răcit, lasă migdalele la frigider timp 30 de minute. După ce s-au întărit bine, pune peste migdale o altă bucată de hârtie şi mărunțește bine cu o sticlă. Amestecă la mixer mascarpone, frişca, zahărul pudră şi vanilia, apoi lasă 10 minute la frigider. Între timp, topeşte ciocolata pentru interior.
Taie blatul în două, aşază partea de jos pe platoul de servit, apoi pune un strat de cremă mascarpone, toarnă jumătate din ciocolata topită, presară migdalele mărunţite, acoperă cu restul de ciocolată topită şi o parte din cremă, după care pune al doilea blat. Unge tortul cu crema rămasă, presară fulgii de migdale pe margine şi apoi înarmează-te cu răbdare, pentru că trebuie să lași tortul la frigider timp de aproximativ patru ore. Poftă Bună!