Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu ciocolată și vanilie

Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert savuros, dar și sănătos  în același timp, FANATIK îți propune să încerci  prăjitura cu ciocolată și vanilie, perfectă pentru orice moment al zilei. Acest preparat fin și extrem de savuros este  ușor de gătit și, în plus, cei dragi se vor îndrăgosti iremediabil de aroma sa unică.

Prăjitura cu ciocolată și vanilie, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Toți pofticioșii  trebuie să încerce acest răsfăț dulce, mai ales că se prepară  chiar în propria bucătărie și  este o alternativă extrem de sănătoasă, spre deosebire de majoritatea prăjiturilor din comerț, bogate în substanțe nocive pentru organismul uman.

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • ½ baton de vanilie
  • 4 ouă, 175 g zahăr
  • 80 g făină
  • 150 g ciocolată neagră
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură coniac
Prăjitură cu ciocoloată și vanilie. Sursa foto: bucataras.ro

Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu ciocolată și vanilie

Pentru început, amestecă ciocolata ruptă bucăţele, untul şi zahărul, după care lasă compoziţia să se răcească. Adaugă pe rând gălbenuşurile, făina, amidonul, amestecând bine, iar la sfârşit pune albuşurile bătute spumă. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi las-o la copt timp de 30 de minute. Pentru cremă, amestecă ouăle cu zahărul, făina şi batonul de vanilie. Subţiază compoziţia cu laptele fierbinte turnat în fir subţire şi lasă-l să fiarbă la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se îngroaşă.
Taie blatul în trei felii orizontale, întinde crema de vanilie între ele şi asamblează prăjitura. Separat, fierbe în bain-marie laptele, zahărul şi ciocolata, până se îngroaşă puţin, după care adaugă coniacul, amestecă şi toarnă glazura caldă peste prăjitură. Scoate tava şi, cu ajutorul unei linguri, adaugă bezeaua, după care lasă prăjitura din nou la cuptor şi continuă coacerea la foc mic, cu uşa cuptorului întredeschisă, până se caramelizează uşor bezeaua. Poftă Bună!