Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun borș de pește

Fie că vrei să-ți surprinzi prietenii și familia cu un preparat delicios sau pur și simplu ți s-a făcut poftă de un prânz savuros, ca la mama acasă, borșul de pește este varianta ideală, chiar și în zilele răcoroase de toamnă. FANATIK îți propune astăzi să te bucuri de gustul unic al acestui răsfăț culinar pe care nu-l vei putea lăsa foarte mult timp în farfurie.

Borșul de pește, un deliciu pe placul tuturor

Chiar dacă impune o anumită migală, nutriționiștii susțin că peștele nu trebuie să lipsească din meniul nostru, mai ales că aduce numeroase beneficii organismului nostru, datorită aportului de proteine şi acizi graşi Omega 3 ce reduc nivelul de colesterol, menţin inima sănătoasă şi ajută chiar şi la prevenirea depresiei. În plus, nu trebuie să te îngrijorezi în privința siluetei, pentru că este un sortiment de carne cu foarte puţine calorii, recomandat inclusiv femeilor însărcinate, pentru conţinutul ridicat de vitamine A, D, E, B12 și minerale precum fosfor, iod, potasiu şi grăsimi sănătoase, care sunt aduse numai prin alimentație.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • un păstârnac
  • 3  cepe medii
  • 2 ardei, unul roşu, unul verde
  • 6-7 roşii
  • 1 litru borş
  • o legătură de leuştean
  • o legătură de pătrunjel
  • ouă pentru dres
  • 3 linguri oţet

Cum să prepari cel mai bun borș de pește

Pentru început, toacă zarzavaturile, apoi pune la fiert ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, codiţele de leuştean în oala sub presiune. După 10 minute din momentul în care oala începe să fiarbă,  adaugă şi roșiile, după care lasă să fiarbă încă 10 minute şi adaugă borşul.

Apoi, lasă borşul la fiert și adaugă bucăţile de peşte şi oţetul. Așteaptă să fiarbă până în momentul în care bucăţile de peşte se ridică singure la suprafaţa ciorbei. Adaugă apoi oul bătut și lasă să dea în clocot, după care pune verdeața tocată și stinge focul. Borșul este numai bun de servit, așa că nu ne rămâne decât să îți dorim poftă bună.