Chiftelele nu se fac numai din carne tocată, ci și din legume, în special din cartofi. Rețeta de astăzi este una foarte simplă și pe deasupra delicioasă, merită să fie încercată cel puțin o dată.
Rețeta zilei de miercuri: chiftele de cartofi cu cașcaval
Rețeta recomandată pentru ziua de miercuri, 6 mai 2020, se poate pregăti atât pe aragaz, cât și la cuptor, în funcție de preferințele fiecăruia. Chiftelele de cartofi cu cașcaval sunt foarte ușor de pregătit și nu necesită nici foarte multe ingrediente.
Numite și crochete de unii bucătari, aceste bulete de cartofi cu cașcaval vor dispărea din farfurie imediat cum vor fi scoase din tigaie. Pot fi servite alături de un sos de usturoi cu smântână sau simple.
Ingrediente necesare pentru acest preparat:
- 500 grame de cartofi
- 2 ouă sau făină
- 100 grame de cașcaval
- 50 grame de unt la temperatura camerei
- sare și piper
- condimente care vă plac (mărar, pătrunjel etc)
- boia de ardei dulce
- o jumătate de linguriță de praf de copt.
Mod de preparare chiftele de cartofi cu cașcaval:
- Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă cu puțină sare
- Când sunt gata se ia oala de pe foc și se pasează cartofii. Se pot da și prin răzătoare
- În bolul în care sunt cartofii se adaugă cele două ouă, untul topit și praful de copt și se amestecă bine
- Se condimentează cu sare și piper și se adaugă și restul condimentelor
- Cașcavalul se poate adăuga ras în compoziție sau se poate tăia cubulețe pentru a se adăuga în interior atunci când facem bilele de chiftele
- Nu uitați să puneți în bol mărarul care va da un gust deosebit preparatului
- Chiftelele de cartofi se formează cu mâinile ude și se dau puțin prin făină pentru a nu se lipi în tigaie
- Când ai terminat de făcut chiftelele pune tigaia la încins cu ulei de floarea soarelui
- Chiftelele de cartofi cu cașcaval se prăjesc pe ambele părți
- Se pot servi ca atare sau împreună cu o salată răcoroasă. Poftă bună!