Dacă ți-e poftă de un desert savuros, dar și sănătos în același timp, FANATIK îți propune să încerci acest tort cu cremă de castane și lămâie, combinația ideală pentru ziele de toamnă. Este vorba despre un preparat rafinat, dar relativ ușor de gătit, pe care toți cei dragi îl vor adora cu siguranță, mai ales datorită aromei sale fine.
Pofticioșii trebuie să guste neapărat acest răsfăț dulce, mai ales că este o alternativă cât se poate de sănătoasă la prăjiturile din comerț, bogate în substanțe nocive pentru organismul nostru. În plus, consumul de castane aduce numeroase beneficii, printre care și combaterea anemiei, reducerea nivelului de colesterol sau revigorarea sistemului nervos.
Pentru început, amestecă bine la foc mic gălbenușurile, zahărul, laptele și făina, până când compoziția începe să se închege și să se dezlipească de pereții vasului, după care stinge focul și adaugă cele 100 de grame de unt. De îndată ce e gata, se lasă la răcit, preț de câteva minute.
Rade ambele lămâi de coajă, amestecă în cremă coaja de lămâie și o parte din zeamă, cât să își păstreze consistența potrivită, dar să capete și aromă. Pentru asamblare, unge foile cu cremă de lămâie și așază-le unele peste altele, ca la orice tort. Apoi, ornează deasupra din belșug cu cremă de castane și, eventual, cu bomboane, pentru ca tortul tău să arate cât mai frumos și aspectuos. Nu ne mai rămâne acum decât să îți urăm Poftă Bună!