Fie că vrei să-ți surprinzi prietenii sau familia cu un desert ce se gătește repede și ușor, sau pur și simplu ți-e poftă de un răsfăț dulce, savuros și sănătos pe deasupra, înghețata de casă ar putea fi varianta ideală. FANATIK îți prezintă cea mai bună rețetă pentru a te răcori în zilele caniculare de vară.
Această rețetă merită încercată de toți pofticioșii, mai ales că timpul de preparare este relativ scurt. Vei avea nevoie doar de zece minute pentru a pregăti o înghețată delicioasă și, foarte important, lipsită de aditivii care se regăsesc în mai toate produsele disponibile în comerț.
● 600 de mililitri de lapte
● 3 ouă
● zahăr, după gust
● coaja rasă de la o lămâie
● zeama de la o lămâie
● 400 de grame de iaurt
● 500 de mililitri de frişcă lichidă
● migdale felii
● stafide
Puneţi la foc ouăle cu laptele, zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Toate aceste ingrediente se lasă să fiarbă la foc mic, până când vor da în clocot. În tot acest timp, este nevoie să amestecați continuu.De îndată ce a început să fiarbă, așteptați încă două-trei minute, apoi este momentul perfect să adăugaţi migdalele şi stafidele.
După cel mult un minut, se ia oala de pe foc şi se lasă la răcit. Între timp, se bate frişca şi se adaugă iaurtul. În momentul în care întreaga compoziție s-a răcit, se adaugă frişca şi iaurtul, iar mai apoi, toate aceste ingrediente se pun cu grijă într-un vas. Se amestecă totul omogen,și, totodată, ocazia să vă puneți în practică talentul artistic, pentru că va trebui să turnați compoziția în forme pentru înghețată. Aceasta odată turnată, preparatul se introduce la cuptor, iar după câteva ore este numai bun de servit. De asemenea, puteți păstra înghețata la congelator, pentru a vă bucura mai târziu de un desert irezistibil.
După preferințe, puteți încerca să adăugați și fructe de sezon, pentru un plus de savoare. Pepene, afine, mure, sau chiar banane sunt variante ideale pentru o înghețată căreia nimeni nu îi va putea rezista. prietenii și familia vor fi cucerite pe loc de acest preparat special.