Dacă te-ai săturat de prăjiturile și dulciurile din comerț îți propun să încerci ceva nou și rapid chiar la tine acasă. Rețeta de bezele este una foarte simplă și nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Încearcă pașii de mai jos și te vei bucura de un desert care va fi atât pe placul celor mici, cât și pe placul celor mari.
Bezelele se fac extrem de ușor, dar nu tuturor ne ies așa cum trebuie. Nu este nicio problemă dacă greșești și bezele nu ies ca la carte, tot ce trebuie să faci este să perseverezi și mai ales, să ții cont de câteva sfaturi utile.
În primul rând, trebuie să fii foarte atentă la separarea albușurilor de gălbenușuri, niciun strop de gălbenuș nu trebuie să cadă în vasul cu albușurile pentru că atunci se strică compoziția. În al doilea rând, este foarte important să folosești vase și obiecte foarte bine spălate și degresate.
Pont: evitați vasele din plastic pentru că sunt extrem de greu de degresat, lucru care v-ar putea strica rețeta de bezele.
Ingrediente necesare pentru acest desert:
Cuvântul bezea vine din cuvântul francez „baiser” care înseamnă „sărut”. În vremurile trecute se folosea expresia „a trimite sau a împărți bezele”, adică de a mima săruturi ducând degetele la buze. Acest gest îl făceau foarte des actrițele la finalul spectacolelor, în aplauzele publicului.
Bezeaua este un desert de cofetărie foarte simplu, mai ales că se prepară din două ingrediente de bază: zahăr și albușuri. Acest preparat mai poartă de numirea în limba franceză și engleză de „meringue”, în timp ce în limba spaniolă se numește „merengue”.
Acest desert se modelează cu ajutorul unui poș sau se poate porționa cu lingura, lucru care face ca forma sa finală să fie una simplă, dar rafinată.