Reţetă de weekend: varză calită ca-n Ardeal
ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vine astăzi cu o rețetă ideală pentru weekend. Vom găti împreună o varză călită ca-n Ardeal. Aceasta este o rețetă foarte bună, mai ales în perioada de post. Varza călită este o mâncare care se gătește foarte repede, fără prea mult efort și este numai bună de pregătit atunci când ești în pană de idei sau chiar nu-ți dorești să-ți petreci prea mult timp în bucătărie și mai aștepți și musafiri.
Modul de preparare:
Pentru început, trebuie să speli exteriorul verzei si să-i îndepărtezi frunzele mai ofilite. După aceasta, taie varza fideluță. Ca să se înmoaie puțin varza, pune-o deoparte 10 minute într-un castron cu puțină sare. Varza va prinde o frăgezime specială.
Toacă și ardeii, ceapa și roșiile. Urmează să călești legumele în puțin ulei. Dacă legumele s-au călit, adaugă varza și condimentează după gust cu sare și piper, poți presăra și puțin chimen care combate balonarea.
Amestecă întregul preparata, apoi relaxează-te pentru cel puțin 30 de minute, până când varza se călește. După ce au trecut cele 30 de minute, ia tigaia de pe foc și pune-o în cuptor. În mai puțin de 40 de minute, vei avea pe masă cea mai gustoasă varză călită fix ca-n Ardeal.
Musafirii tăi vor fi impresionați de rapiditatea cu care ai făcut această delicioasă mâncare, dar și de gustul extrem de bun. Mirosul însă s-ar putea să mai atragă câțiva vecini, chiar dacă recomandările autorităților sunt pentru autoizolare pe timp de pandemie. Trebuie să te pregătești totuși pentru mai multe persoane, deoarece vei avea.