Pentru că se apropie Paștele, Fanatik vă propune friptura de miel la cuptor cu portocale. Este absolut delicioasă. În plus, rețeta este simplă. Diferența o fac mirodeniile și condimentele alese.
Ca să mai ieșiți din zona tradițională, mai ales că stați acasă în această perioadă și aveți timp suficient pentru a testa mai multe rețete, anul acesta, pentru masa de Paște, vă recomandăm friptura de miel la cuptor cu portocale.
Carnea de miel se curață complet de grăsime și de piele, se spală bine și se taie felii. Se pune într-o tavă pentru cuptor și se adaugă sare, piper și felii de portocală deasupra.
Se face un sos din zahar, coajă portocale, ghimbir, cuișoare, mentă si untul topit, și se toarnă peste mielul cu portocale. Tava se introduce la cuptorul încins la 225 de grade și se lasă aproximativ 40 de minute.
Din când în când se mai pune câte o lingură de sos din tavă peste mielul acoperit cu felii de portocale. Între timp se pregătește un pat de orez. Când s-a rumenit, se scoate, se așează peste orez și se servește ornat cu o coajă de portocală în spirală și o frunză de mentă sau de mărar.
Aceeași rețeă se poate face și în combinație cu piure de cartofi, cu ciuperci sau paste, iar pentru cine preferă legumele, mielul cu portocale se poate servi și cu o salată verde, de sezon. cu ridichi, ceapă verde și mărar.