Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a scris discursul pentru al treilea război mondial!

Filon Stan   
în Hotnews
19/09/2017, 10:50
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a scris discursul pentru al treilea război mondial!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a pregătit pentru al treilea război mondial! Are scris chiar şi un discurs! Din fericire, acesta a fost scris acum peste 30 de ani şi nu a fost folosit niciodată. Era în anul 1983, iar Războiul Rece atinsese punctul culminant.

Documentul a fost dezvăluit în urmă cu trei ani, potrivit legii de 30 de ani cu privire la desecretizarea actele guvernului britanic. Euronews menţionează că, deşi a fost scris acum mai bine de trei decenii, anumite părţi ale discursului sunt extrem de relevante astăzi. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Regina Elisabeta a II-a: „Duşmanul este abuzul letal al tehnologiei”

„Când m-am adresat ultima dată vouă, în urmă cu trei luni, cu toţii ne bucuram de căldura familiei, de Crăciun. (…) Acum, nebunia războiului se răspândeşte încă o dată în lume şi curajoasa noastră ţară trebuie să se pregătească din nou pentru a supravieţui unor pericole foarte mari. Nu am uitat niciodată tristeţea şi mândria pe care le-am simţit cu sora mea în timp ce ascultam la radio cuvintele inspirate ale tatălui nostru în acea funestă zi din 1939. Nici pentru o secundă nu mi-am închipuit că această solemnă şi îngrozitoare datorie va cădea într-o zi pe umerii mei. (…) Cu toţii ştim că pericolele pe care le înfruntăm astăzi sunt cele mai mari din lunga noastră istorie. Duşmanul nu este un soldat cu o puşcă, nici un pilot care vrăjbeşte deasupra oraşelor noastre, ci abuzul letal al tehnologiei. Dar indiferent de ororile care ne aşteaptă pe toţi, virtuţile care ne-au ajutat să ne menţim libertatea de două ori în acest trist secol vor fi din nou forţa noastră. (…) Iubitul meu fiu Andrew (al doilea copil al reginei, n.red.) este deja în luptă împreună cu unitatea sa şi ne rugăm pentru siguranţa lui şi pentru cea a colegilor săi de acasă şi de peste mări. (…) Strânsele legături ale familiei trebuie să fie cea mai puternică apărare în faţa necunoscutului. Dacă familiile rămân unite şi neclinite, oferind ajutor celor singuri şi neprotejaţi, dorinţa de izbândă nu va fi strivită. Mesajul meu pentru voi este simplu. Ajutaţi-i pe cei care nu se pot ajuta singuri, oferiţi-le consolare celor singuri şi persoanelor fără adăpost şi fie ca familiile voastre să fie un ideal de speranţă şi viaţă tuturor celor care au nevoie. În timp ce luptăm împreună să înfrângem noua nenorocire, să ne rugăm pentru ţara noastră şi pentru oamenii de bine oriunde ar fi ei. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×