Galerie foto. Ce scrie presa internaţională despre decesul Regelui Mihai I

Sorin Dumitrescu   
în Galerie foto
05/12/2017, 14:46
Galerie foto. Ce scrie presa internaţională despre decesul Regelui Mihai I GALERIE FOTO

Moartea Regelui Mihai I al României a fost prezentată imediat şi de către agenţiile internaţionale de presă şi principalele publicaţii din Europa şi de peste Ocean. Agenţia de presă Reuters notează faptul că Regele Mihai s-a stins din viaţă, în Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

Jurnaliştii de la Reuters sublinează faptul că Regele nu a mai fost văzut în public, din anul 2016, din cauza problemelor de sănătate de care suferea.
În plus, aceştia amintesc faptul că Regele Mihai este nepotul Reginei Elisabeta a Marii Britanii.Mihai a fost forţat să abdice în 1947, după ce comuniştii au preluat controlul asupra ţării şi forţat să trăiască în exil.
 
Ce impact a avut decesul lui Mihai I în presa internaţională
 
Casa Regală a României anunţă moartea Regelui Mihai pe care-l numesc „unul dintre puţinii lideri supravieţuitori din perioada celui de-al Doilea Război Mondial”, scrie e New York Times.Presa americană amineteşte legătura de sânge dintre Regele Mihai şi Casa Regală a Marii Britanii, fiind străpotul Reginei Victoria. CLICK GALERIE FOTO CU REGELE MIHAI I
 
Presa internaţională scoate în evidenţă faptul că România a avut o perioadă benefică în timpul monarhiei şi că dacă Mihai I ar fi fost lăsat să conducă pe mai departe şi nu ar fi fost mazilit de către comunişti, probabil că astăzi România ar fi avut cu totul altă dezvoltare şi anvergură internaţională.
 
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×