Reacţia BOR, după slujba oficiată înainte de incinerarea trupului jurnalistului Andrei Gheorghe: ”Este un impostor!”

Raluca Ogaru   
în Reality show
24/03/2018, 18:00
Reacţia BOR, după slujba oficiată înainte de incinerarea trupului jurnalistului Andrei Gheorghe: ”Este un impostor!” GALERIE FOTO

Cum era de aşteptat, BOR a reacţionat. Un preot a declarat că cel care a oficiat slujba este un impostor şi că unii preoţi fac asta pentru bani, deşi nu este permis.

”Biserica a spus foarte ferm: noi nu participăm la ceremonialul de înmormântare! Dacă un om solicită slujba de incinerare, biserica n-o poate oficia. Pentru că nu coincide cu învăţăturile ei de bază. Sunt preoţi care au fost excluşi din Biserica Ortodoxă, dar care, pentru foloase materiale, pot interveni în ceremonialul de incinerare. Acesta este un abuz, iar BOR nu recunoaşte preotul respectiv care va săvârşi acolo. De fapt, nici nu este preot, dat fiind faptul că nu este în BOR. Este un impostor pentru că nu are niciun mandat pentru a săvârşi o astfel de slujbă”, a spus preotul Visarion Alexa.

“Sunt convins că o să iasă discuţii şi conflicte pe subiectul ăsta. E o înmormântare normală – vedeţi… însă, răspunsul oficial al instituţiei Bisericii Ortodoxe Române o să fie cu totul altfel, vă garantez că o să fie cu totul altfel. Şi o să iasă un război, măcel mediatic din clipa asta, sunt convins. Dar noi suntem pregătiţi cu orice, avem binecuvântarea Mitropolitului, suntem perfect relaxaţi. ”, a  declarat preotul prezent la crematoriu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×