Război total între președinte și premier! Iohannis l-a chemat la consultări pe ministrul de Externe, Dăncilă se opune!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/05/2018, 14:16
Război total între președinte și premier! Iohannis l-a chemat la consultări pe ministrul de Externe, Dăncilă se opune!
Război total între președinte și premier

Război total între președintele României și premier! Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat marţi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a explica de ce România a blocat o iniţiativă a Uniunii Europene care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. Premierul Viorica Dăncilă se opune însă și i-a cerut preşedintelui să o sune dacă vrea ca Meleşcanu să meargă la Cotroceni.

„Sper să am o discuţie cu domnul preşedinte. Dacă preşedintele vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbesc cu premierul. Într-un Guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru. Dacă vrea să meargă ministrul la Cotroceni, trebuie să mă sune. Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine şi, dacă îşi va da acordul premierul, va merge. Eu nu pot să-mi dau acordul pentru ceva ce n-am fost întrebată“, a declarat premierul.

Războiul dintre președinte și premier continuă pe tema mutării ambasadei României la Ierusalim

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Blaj, că Guvernul nu s-a consultat cu el când a acţionat pentru blocarea declaraţiei UE, și a spus că PSD face politică externă după ureche şi riscă să ne scoată din UE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×