Galerie foto. Putin acuză SUA! ”A dat ordin pentru crearea unei noi armate”

Vicentiu Dinescu   
în Stiri de ultima ora
23/12/2017, 18:50
Galerie foto. Putin acuză SUA! ”A dat ordin pentru crearea unei noi armate” GALERIE FOTO

”Această strategie de apărare are, fără îndoială, un caracter ofensiv, dacă e să vorbim în limbaj diplomatic. Însă, dacă trecem la termeni militari putem spune că ea are fără îndoială un caracter agresiv”, a declarat Putin în timpul unei reuniuni cu oficiali ai armatei ruse.

De asemenea, Putin a afirmat că Rusia trebuie să fie ”un lider absolut” în crearea unei armate de generaţie nouă, pentru a-şi putea asigura suveranitatea şi o politică externă independentă. ”Rusia trebuie să fie printre ţările-lider, iar în unele domenii un lider absolut în crearea unei armate de nouă generaţie”, a afirmat Putin.

Putin a jucat hochei pe gheaţă în Piaţa Roşie

Potrivit liderului rus, Rusia nu se va angrena într-o cursă a înarmării, ci va avea succes datorită unor decizii inteligente: ”Nu ne vom angrena într-o cursă a înarmării, inutilă şi care să ne epuizeze economia, nu vom face în niciun caz acest lucru. Şi atunci, pe ce ne vom baza noi în soluţionarea obiectivelor în domeniul apărării şi securităţii? Răspunsul este foarte simplu: pe creier, pe intelect, pe disciplină şi bună organizare”.

Totodată, preşedintele Putin şi-a exprimat exprimat dorinţa ca peste trei ani de zile armata rusă să fie dotată în proporţie de 70% cu arme noi. După acest discurs, preşedintele Rusiei a mers şi a jucat în nocturnă un meci de hochei pe gheaţă în Piaţa Roşie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×