Protestul „Mariannelor”, în Franța! Zeci de tinere s-au dezbrăcat la bustul gol. FOTO

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/12/2018, 18:44
Protestul „Mariannelor”, în Franța! Zeci de tinere s-au dezbrăcat la bustul gol. FOTO GALERIE FOTO
Protestul "Mariannelor" ,în fața Operei din Franța!

Protestul „Mariannelor” a avut loc în Franța, în fața Operei din Paris, unde mai multe tinere s-au dezbrăcat la bustul gol, deghizate fiind în figura emblematică. Imaginile femeilor au făcut deja înconjurul lumii.

Acestea nu s-au sfiit să apară așa și nu s-au clintit deloc, față în față cu forțele de ordine.  Un număr de peste 33.500 de protestatari ai mișcării numite „Vestele galbene” au ieșit în stradă în ziua de sâmbătă, în Franța, pentru a 5-a oară consecutiv. Din păcate, mai multe altercații violente au avut loc pe Champs-Elysées.

Protestul  „Mariannelor”, în fața operei din Franța!

Cinci tinere s-au deghizat în emblema Franței. Imaginile video cu acestea au făcut înconjurul lumii, toți numind mișcarea tinerelor protestul  „Mariannelor”. De asemenea, ele au impresionat cu felul în care au apărut și au stat în fața forțelor de ordine. Inițiativa lor a venit ca urmare a celor petrecute de câteva săptămâni încoace în orașul dragostei. Mișcarea Vestelor Galbene s-a înfăptuit din cauza nemulțumirilor pe mai multe planuri a locuitorilor. Aceștia au realizat o listă de reendicări pe care au oferit-o presei.

 Protest într-un mod unic în Franța!
Protest într-un mod unic în Franța!

„Nimeni nu poate justifica violenţa şi dorinţa de a ucide. Dar ei (protestatarii – n.r.) asta au vrut să facă, să ucidă şi să ucidă poliţiştii noştri. Nu e vorba de protestatari cu experienţă de extremă stângă sau extremă dreaptă, ci de protestatari cu veste galbene care s-au radicalizat şi care, pe parcursul zilei, au devenit extrem de violenţe”, a declarat ministrul de Interne din Franța, Christofer Castaner.  Dacă Emmanuel Macron nu-şi doreşte să fie primul preşedinte în ultima jumătate de secol care deschide focul asupra francezilor, atunci soluţiile trebuie să fie importante, pe înţelesul tuturor şi rapide”,  a afirmat liderul Partidului Adunarea Națională.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×