139 de persoane arestate în Rusia pentru că au scandat „Fără Putin!”

Alex Bradescu   
în Hotnews
09/10/2017, 00:01
139 de persoane arestate în Rusia pentru că au scandat „Fără Putin!”

Proteste in Rusia. Susţinătorii liderului opoziţie, Alexei Navalny, arestat de autorităţi, s-au stâns în capitala Federaţiei Ruse, pentru a manifesta împotriva lui Vladmir Putin. Potrivit Reuters, pe o ploaie puternică, în jurul a 1000 de susţinători ai lui Navalny s-au adunat în Piaţa Pushikin, din centrul Moscovei, pentru a striga împotriva preşedintelui Vladmir Putin. Ei au scandat ”Rusia va fi liberă” şi ”Rusia fără Putin”.

La Moscova, în Piaţa Roşie, poliţiştii au reţinut pentru scurt timp câteva persoane, dar nu au constatat încălcări ale legii. În alte 25 de localităţi, potrivit organizaţiei neguvernamentale non-profit OVD-Info, au fost arestate 139 de persoane. Un martor a declarat agenţiei Reuters că forţele de ordine au arestat cel puţin 10 protestatari.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Proteste în Rusia împotriva lui Putin, care e la putere de 17 ani!

Navalny, în prezent arestat pentru 20 de zile pentru că a încălcat regulile privind adunările publice, a făcut un apel pentru proteste în centrul Moscovei şi în restul Rusiei imediat după ce Vladmir Putin şi-a sărbătorit cea de-a 65-a aniversare.

Vladimir Putin este, practic, lider pe viaţă al Rusiei. El a venit la putere pe 31 decembrie 1999, preluând puterea de la Boris Elţân. A fost preşedinte interimar, iar apoi a câştigat alegerile din 2000 şi din 2004. Pentru că nu avea dreptul la trei mandate consecutive, a devenit prim-ministru, cu Dmitri Medvedev pe post de preşedinte. Apoi, a câştigat, evident, următoarele alegeri prezidenţiale, în 2012, iar acum e lider pentru şase ani, după ce a modificat Constituţia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×