Sindicaliştii de la Ambulanţă ies miercuri în stradă. Ce ministere vor fi pichetate

Claudia Mîţoi    Razvan Nicolae   
în Hotnews
11/10/2017, 09:28
Sindicaliştii de la Ambulanţă ies miercuri în stradă. Ce ministere vor fi pichetate

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România, cu sprijinul organizaţiilor sindicale membre din serviciile de ambulanţă, organizează miercuri un protest de amploare în Bucureşti. Serviciile de Ambulanţă au declanşat o acţiune de protest la nivel national, pe perioada nedeterminată, iar din 5 octombrie pe toate ambulanţele au fost puse afişe cu inscripţia „Protest naţional”.

Sindicaliştii vor picheta Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor Publice. Aceştia cer stoparea diminuarii veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanta, incepand cu 1 ianuarie 2018, in urma aplicarii Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sanatatii in baza prevederilor Legii 153/2017. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Protest în Bucureşti timp de aproape trei ore

Potrivit comunicatului de presă al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România, între orele 10:30-11:30 va fi pichetat Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, iar între 11:30 şi 12:30 va fi pichetat Ministerul Sănătăţii. Dupa aceea, protestatarii ar urma să se deplaseze în coloană pe traseul Cristian Popişteanu – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite – B-dul Naţiunilor Unite – B-dul Libertăţii şi Piaţa Constituţiei, unde vor sta de la ora 13:15 şi pâna la 14:15.

„La finalul acţiunilor de pichetare a ministerelor menţionate, solicităm o discuţie interministerială cu miniştrii din cele trei ministere menţionate, ministrul consultării şi dialogului social şi cu reprezentantul Guvernului nominalizat de către Premierul României. Menţionăm că, pe toată perioada anunţată, activitatea în serviciile de ambulanţă NU va fi întreruptă până la noi hotărâri”, se arată în comunicatul de presă semnat de Gheorghe Chiş, preşedintele Sindicatului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×