Protest al angajaților de la Lufthansa. Peste o mie de zboruri au fost afectate!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 12:42
Protest al angajaților de la Lufthansa. Peste o mie de zboruri au fost afectate!
Grevă a echipajelor Lufthansa. Mii de zboruri au fost afectate *foto: lufthansa.com

O nouă grevă a avut loc în cadrul companiei germane Lufthansa în acest weekend, iar piloții au decis să nu mai decoleze de pe Aeroportul din Munchen, al doilea ca mărime din Germania. Astfel, un purtător de cuvânt a anunțat că nu mai puțin de 20 zboruri au fost anulate. Alte curse aeriene ale aceleiași companii au înregistrat întârzieri de ordinul orelor.

Zborurile Lufthansa au fost anulate după o grevă a piloților

Greva membrilor echipalejor de la Lufthansa durează două zile, iar compania a comunicat în avans că serviciile sale ar putea fi afectate și după încheierea acestui protest, întrucât aeronavele și echipajele nu se află pe aeroporturile corespunzătoare.

Greva vine după ce miercuri sute de angajați ai companiei Lufthansa au mers la protest în Frankfurt, înainte de grevă. Aceștia au cerut salarii și pensii mai bune pentru personalul de pe avioane. Daniel Flohr, vicepreședintele Organizației Independente a Însoțitorilor de Zbor (UFO) a descris condițiile deplorabile în care are loc comunicarea cu cei de la Lufthansa: „Nu vrem să avem parte de negocieri continue. Vrem soluții concrete și rapide. Nu vrem să așteptăm semnătura cuiva de la management la infinit”, a spus acesta.

Câte zboruri sunt afectate de greva celor de la Lufthansa

Peste 180.000 de pasageri au fost afectați până acum de greva piloților de la Lufthansa iar 1.300 de zboruri au fost anulate pentru joi și vineri, arată compania. Și zborurile din România au fost afectate de greva de la Lufthansa. De exemplu, zborurile din partea companiei germane care trebuiau să decoleze în această dimineața cu destinația Munchen sau Frankfurt au întârziat timp de 15 minute. De altfel, și Ministerul Afacerilor Externe din România i-a anunțat pe românii care vin sau pleacă înspre Germania despre greva care a avut loc în cadrul companiei germane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×