Programul consultărilor de la Palatul Cotroceni din 11 octombrie, anunțat de Klaus Iohannis. PSD, la coadă

Dan Suta  
înStiri de ultima ora
10/10/2019, 16:16
Programul consultărilor de la Palatul Cotroceni din 11 octombrie, anunțat de Klaus Iohannis. PSD, la coadă
Programul consultărilor de la Cotroceni este public. Sursa foto: digi24.ro. Colaj: Fanatik

S-a făcut public programul consultărilor la Palatul Cotroceni care vor avea loc mâine, 11 octombrie. Klaus Iohannis a transmis partidelor politice orele la care sunt așteptate pentru a găsi soluții după căderea guvernului Dăncilă. PSD este lăsat la coadă, conform programului.

Iată programul consultărilor de la Cotroceni din 11 octombrie, pe ore:

  • 11:00 – Partidul Național Liberal;
  • 11:30 – Uniunea Salvați România;
  • 12:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România;
  • 12:30 – Partidul Mișcarea Populară;
  • 13:00 – Grupul parlamentar Pro-Europa;
  • 13:30 – Alianța Liberalilor și Democraților Europeni;
  • 14:00 – Minoritățile, altele decât cea maghiară;
  • 14:30 – Partidul Social Democrat.

Iohannis va susține mâine, cel mai probabil la ora 15:00 un discurs în care va explica la ce concluzii s-au ajuns după consultările cu partidele. Șeful statului a spus astăzi că soluție mai bună decât alegerile anticipate nu există la ora actuală, dar pentru ca asta să se pună în practică este nevoie de un consens al tuturor partidelor.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
klaus iohannis programul consultărilor cotroceni
PSD, lăsat la coadă la consultările de mâine. Sursa foto: dcnews.ro

Dăncilă, demisă cu 238 de voturi

„Felicit totodată și celelalte partide de opoziție care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern pesedist eșuat și derutat. Românii au cerut să nu se producă îndepărtarea țării noastre de UE. Am reușit să blocăm dezastrul PSD. Este un semn de maturitate politică pentru că orice zi cu guvernul Dăncilă a însemnat încă o zi pierdută. Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine de la ora 11:00 pentru că avem urgentă nevoie de un nou guvern. Voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar”, este anunțul făcut de Iohannis astăzi.

Guvernul Dăncilă a fost demis azi cu 238 de voturi în Parlamentul României. Printre persoanele care au decis ca Dăncilă să plece se numără inclusiv social-democrați, trei la număr. Moțiunea a fost inițiată de PNL și susținută de celelalte partide din opoziție.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×