Gata, încep ninsorile! Prognoza meteo pentru week-end

Alex Bradescu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2017, 11:33
Gata, încep ninsorile! Prognoza meteo pentru week-end

Weekend cu vreme de iarnă autentică, în mare parte din ţară! Sâmbătă dimineaţă, la ora 8, a intrat în vigoare o informare meteo de ninsori şi vânt intens, informează realitatea.net. În intervalul 9 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 20:00, se vor semnala precipitaţii mixte în vest, nord şi centru, predominant ninsori la munte şi strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat, treptat aria precipitaţiilor va cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul şi centrul ţării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitaţii la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei.

Prognoza meteo: vin ninsorile în vestul ţării

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 70-90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice şi sudice, unde se vor atinge 50-70 km/h.

Treptat, dinspre partea de vest şi nord vin precipitaţii. Pot fi la început ploi şi la munte lapoviţă şi ninsoare, apoi treptat, odată cu răcirea vremii, duminică vor fi doar ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele mai joase din partea de vest, centru şi de nord şi mai ales ploi în rest, în sud şi sud-est.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×