Preşedintele Societăţii Meteorologice Române trage un semnal de alarmă: ” Vor fi trei viscole!”

Mirela Apostol   
în Hotnews
30/10/2017, 08:07
Preşedintele Societăţii Meteorologice Române trage un semnal de alarmă: ” Vor fi trei viscole!”

Preşedintele Societăţii Meteorologice Române, Ion Sandu, atrage atenţia asupra iernii care urmează şi spune că prognoza meteo pentru sezonul rece este una severă.

Acesta dă un avertisment şi spune că vor fi viscole puternice, aşa cum au mai fost în urmă cu cinci ani, în 2012. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

„Încerc sa dau un semnal de alarmă: patru uragane consecutive peste America, furtuni puternice in Irlanda inseamna cantitati enorme de vapori de apa in atmosfera. In acest context, in aceasta iarna este posibil sa avem de-a face cu o iarna ca cea din 2012, cu trei viscole. Si cantitatile de precipitatiile mai mari ne pot conduce catre o iarna ca cea din 2012.

Prognoza meteo

Este vorba despre alternanta dintre temperaturi ridicate si iarna in toata regula la munte. E un semnal care trebuie sa ne ingrijoreze si care trebuie sa ne faca sa luam masuri de readaptare la schimbarile climatice. Eu incerc sa fac corelatie cu toamna din 2011, cea dinaintea iernii din 2012, este foarte asemanatoare aceasta toamna cu aceea, mai ales in ceea ce priveste alternantele de temperatura”, a declarat Ion Sandu, presedintele Societatii Meteorologice Române.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×