Prognoza meteo pentru iarna 2017-2018! Meteorologii trag un semnal de alarmă!

Filon Stan   
în Hotnews
20/10/2017, 00:01
Prognoza meteo pentru iarna 2017-2018! Meteorologii trag un semnal de alarmă!

Experţii meteorologi au anunţat prognoza pentru iarna 2017-2018! Anotimpul rece vine cu ger năprasnic, viscol şi ninsori abundente! Luna noiembrie însă va fi una foarte călduroasă pentru această perioadă. Luna noiembrie va fi una cu temperaturi mai mari decât am fost obişnuiţi pentru această lună, iar precipitaţiile vor fi mai puţine în Moldova şi în sudul Olteniei. În mod normal, în această lună, temperaturile medii sunt de până la 5 -8 grade.

Decembrie însă vine cu ger năprasnic, iar dispeceratul Energetic Naţional se aşteaptă ca această iarnă să fie consumuri-record de electricitate şi de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Prognoza meteo pentru iarna 2017-2018! „În ianuarie şi februarie vom avea cel puţin două viscole”

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu făcut declaraţii despre episoade cu vreme severă şi viscole, în această iarnă. Potrivit directorului ANM, vom avea parte de o iarnă severă, în care nu vor lipsi ninsorile abundente, gerul şi viscolul.

„Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente şi bineînţeles despre episoadele de ger. Acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă, în care vremea să se încadreze în normalul vremei de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam. În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece este normal să fie şi perioade când temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului. În lunile ianuarie şi februarie avem în medie cel puţin două viscole”, a spus Florinela Georgescu, director ANM, potrivit România TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×