Avertismentul unui meteorolog: „Iarna 2017-2018 va fi una a extremelor!”

Mirela Apostol   
în Hotnews
25/09/2017, 00:00
Avertismentul unui meteorolog: „Iarna 2017-2018 va fi una a extremelor!”

Elena Mateescu, director ANM, spune că se anunţă o prognoza meteo iarna 2017-2018 destul de dură. Ne aşteaptă un sezon de iarnă dificil, „al extremelor”, după cum spune chiar meteorologul:

„În prima lună de toamnă s-a confirmat estimarea centrului european, care anticipa o lună mai caldă în prima lună de toamnă. Ne apropiem de media climatololgică a precipitaţiilor, dar trebuie să luam în considerare deficitul de apă înregistrat până în 19 septembrie.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Se pare ca şi a doua lună de toamna, din perspectiva valorilor tempertaturilor din octombrie şi noiembrie par a aduce valori mai ridicate decât în mod obişnuit. Vorbim însă de o scădere treptată a valorilor de temperatură de la o luna la alta – septembrie, 14,5 grade medie, din octombrie, de 9,6, noiembrie, de 3,8 – scădere de 5-6 de grade de la o lună la alta.

E greu să spunem, dar cu siguranţă daca 2017 a fost un an al extremelor, ianuarie, fiind cea mai rece luna a anului, martie a fost foarte călduroasă, vara a fost una a extremelor, dar cu temeperaturi peste normele climatologice, nu excludem ca şi iarna 2017-2018 să fie o iarnă a extremelor, cu alteranţe semnificative, treceri de la zile foarte călduroase la zile în care instabilitatea atmosferică să fie semnificativă, să avem fenomene de viscol şi căderi de zăpadă, până la urmă sunt obişnuite, într-un tipar de vreme extremă, de la un sezon la altul sau de la un an la altul”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×