Prognoza meteo. Ger puternic în următoarele zile

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/02/2018, 16:31
Prognoza meteo. Ger puternic în următoarele zile
 Temperaturile se prăbuşesc la final de săptămână în mai multe zone ale ţării, iar frigul continuă şi în primele zile ale săptămânii următoare. 
 
În Muntenia, începând de duminică, mediile diurne vor fi de -4…-2 grade, iar nopţile vor deveni geroase pe arii restrânse, cu temperaturi ce vor coborî spre -10…-8 grade.
 
Începutul lunii martie va marca o uşoară revenire sub aspect termic, spre valori în medie de 4…6 grade, ziua şi -6…-4 grade, noaptea.
 
Sub aspect pluviometric se prognozează un procent ridicat de apariţie a precipitaţiilor aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, însă acestea nu vor fi însemnate cantitativ.
 
În Moldova, gerul va fi şi mai pronunţat. Până pe 24 februarie, media temperaturilor diurne va avea uşoare variaţii de la o zi la alta, urmând a se menţine apropiată de 0 grade, în timp ce minimele nocturne vor avea medii cuprinse între -9 şi -3 grade. Apoi vremea se va răci până pe 27 februarie, când în medie vor fi temperaturi maxime de -5…-7 grade, iar media temperaturii minime va coborî sub -12 grade.
 
Ulterior, vremea se va încălzi treptat iar regimul termic va reveni în vecinătatea normelor acestei perioade din an. Astfel, se va ajunge în 4 martie la valori termice maxime diurne, în medie, de 1…2 grade şi o medie a minimelor nocturne în jur de -6 grade.
 
Gerul se instalează şi în Transilvania. Până pe 24 februarie, media temperaturilor diurne va avea uşoare variaţii de la o zi la alta, urmând a se încadra între 2 şi 4 grade, în timp ce minimele nocturne vor avea medii cuprinse între -7 şi -4 grade. Apoi vremea se va răci până pe 27 februarie, când în medie vor fi temperaturi maxime de -4…-5 grade, iar media temperaturii minime va coborî sub -12 grade.
 
Ulterior, vremea se va încălzi treptat iar regimul termic va reveni în vecinătatea normelor acestei perioade din an. Astfel, se va ajunge în 4 martie la valori termice maxime diurne, în medie, de 2…3 grade şi o medie a minimelor nocturne în jur de -6 grade.
 
În Dobrogea, până pe 24 februarie, valorile de temperatură vor avea mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar cea a temperaturilor minime va oscila uşor în jurul a 0 grade. În intervalul 25-27 februarie, procesul de răcire va fi important şi, ca urmare, media maximelor diurne va ajunge la -2 grade, iar minimele nocturne vor coborî, în medie, spre –7 grade.
 
Începând din 28 februarie, pe fondul încălzirii vremii, regimul termic se va apropia treptat de cel normal din această perioadă a anului şi în data de 4 martie se va înregistra o medie de 5…6 grade a temperaturii maxime şi în jurul a -1 grad a celei minime.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×