Prognoza meteo 22 martie. Va ninge viscolit în toată ţara!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
21/03/2018, 00:00
Prognoza meteo 22 martie. Va ninge viscolit în toată ţara!

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, cu ger în primele ore ale dimineţii în nordul ţării şi valori diurne cu peste 10 grade mai scăzute decât cele normale la această dată în jumătatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 şi 5 grade. Înnorările vor fi persistente în regiunile din jumătatea de sud, unde după orele prânzului, ninsorile vor fi în extindere şi în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită.

În cursul nopţii, în sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor deveni abundente, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h şi temporar 65…70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii. În celelalte zone înnorările vor fi temporare, vântul va sufla slab şi moderat şi va ninge slab doar pe arii restrânse. Noaptea va fi deosebit de rece în toată ţara, în nord şi în centru va fi ger, iar în sud şi sud-est intensificările vântului vor amplifica senzaţia de frig. Minimele termice se vor încadra în general între -11 şi -1 grad.

Prognoza meteo 22 martie. În Bucureşti, stratul de zăpadî va avea 15 cm

În Bucureşti, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie şi se va înrăutăţi începând cu a doua parte a zilei;va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 35…45 km/h. Din orele serii ninsoarea va deveni abundentă, iar rafalele vântului vor fi de 45…50 km/h şi temporar peste 55 km/h, viscolind zăpada şi diminuând vizibilitatea. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, în medie de 15 cm. Temperatura maximă va fi de -2 grade (valoare cu 15 grade mai scăzută decât media climatologică), minima de vineri dimineaţă va fi de -6…-5 grade, iar intensificările vântului vor amplifica senzaţia de frig.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×