Problema care a uluit Facebook-ul. Doar 1% dintre români au dat răspunsul corect

în Poze haioase
16/03/2018, 15:21
Problema care a uluit Facebook-ul. Doar 1% dintre români au dat răspunsul corect

Aparent, problema este una banală: o pereche de adidaşi + o pereche de adidaşi + o pereche de adidaşi = 30, o pereche de adidaşi + un antrenor + un antrenor = 20, un antrenor + două fluiere + două fluiere = 12. Cât fac atunci un adidas + un antrenor + un fluier.

În realitate, însă, rezolvarea este mult mai complicată, majoritatea celor care au răspuns făcând-o greşit! Motivul?! Fie nu au observat ca este vorba despre un singur adidas şi despre un singur fluier la final, fie… – şi aici vine detaliul surpriză!!! – nu au observat că pe primele 3 rânduri antrenorul are un fluier la gât, iar pe ultimul rând, fluierul de la gât lipseşte! 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În aceste condiţii, aceasta este rezolvarea corectă. Din prima ecuaţie, deducem că 3 perechi de adidaşi = 30, ceea ce înseamnă că o pereche de adidaşi = 10. Şi că un singur adidas = 5. Din a doua ecuaţie: o pereche de adidaşi (10) + 2 antrenori cu fluier = 20, ceea ce înseamnă că un antrenor cu fluier = 5. Din a treia ecuaţie: un antrenor cu fluier (5) + 4 fluiere = 13, ceea ce înseamnă că 4 fluiere = 8, deci un fluier = 2. Aşadar, dacă un antrenor cu fluier = 5 şi un fluier = 2, înseamnă că un antrenor fără fluier = 5-2 = 3!!! Aşadar, rezolvarea este: un adidas + un antrenor fără fluier X un fluier = 5 + 3 X 2 = 5 + 6 + 11. Deci, răspunsul corect este 11.

Închide ×