Problema care a uluit Facebook-ul. Doar 1% dintre români au dat răspunsul corect

în Poze haioase
16/03/2018, 15:21
Problema care a uluit Facebook-ul. Doar 1% dintre români au dat răspunsul corect

Aparent, problema este una banală: o pereche de adidaşi + o pereche de adidaşi + o pereche de adidaşi = 30, o pereche de adidaşi + un antrenor + un antrenor = 20, un antrenor + două fluiere + două fluiere = 12. Cât fac atunci un adidas + un antrenor + un fluier.

În realitate, însă, rezolvarea este mult mai complicată, majoritatea celor care au răspuns făcând-o greşit! Motivul?! Fie nu au observat ca este vorba despre un singur adidas şi despre un singur fluier la final, fie… – şi aici vine detaliul surpriză!!! – nu au observat că pe primele 3 rânduri antrenorul are un fluier la gât, iar pe ultimul rând, fluierul de la gât lipseşte! 

În aceste condiţii, aceasta este rezolvarea corectă. Din prima ecuaţie, deducem că 3 perechi de adidaşi = 30, ceea ce înseamnă că o pereche de adidaşi = 10. Şi că un singur adidas = 5. Din a doua ecuaţie: o pereche de adidaşi (10) + 2 antrenori cu fluier = 20, ceea ce înseamnă că un antrenor cu fluier = 5. Din a treia ecuaţie: un antrenor cu fluier (5) + 4 fluiere = 13, ceea ce înseamnă că 4 fluiere = 8, deci un fluier = 2. Aşadar, dacă un antrenor cu fluier = 5 şi un fluier = 2, înseamnă că un antrenor fără fluier = 5-2 = 3!!! Aşadar, rezolvarea este: un adidas + un antrenor fără fluier X un fluier = 5 + 3 X 2 = 5 + 6 + 11. Deci, răspunsul corect este 11.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×