În absența unui tratament care să pună capăt epidemiei, coronavirusul continuă să înregistreze noi victime pe zi ce trece. După ce a transformat Italia în statul european cu cel mai mare grad de infectare, agentul patogen descoperit în China a înregistrat în cursul zilei de vineri și prima victimă din Marea Britanie.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, este vorba despre un bărbat de naționalitate engleză care s-a stins din viață în Japonia, cazul său fiind preluat de autoritățile statului asiatic. De altfel, Ministerul Sănătății este cel care a anunțat decesul, în urmă cu câteva ore, printr-un comunicat de presă citat de BBC.
Postul public din Marea Britanie mai relatează că bărbatul se afla în carantină la bordul Diamond Princess, vasul de croazieră din apele teritoriale japoneze.
Prin urmare, vorbim despre al șaselea pasager al navei care își pierde viața de la începutul lunii februarie, când a fost depistată prima persoană infectată cu virusul denumit științific COVID-19.
Printre persoanele care se aflau la bordul navei Diamond Princess în momentul depistării primului pacient cu coronavirus se numără și 17 cetățeni români, dintre care doi turiști și 15 membri ai echipajului. Pe data de 22 februarie, 6 dintre aceștia au fost repatriați și plasați în carantină, sub supraveghere permanentă.
Din informațiile apărute până în momentul de față, nu manifestă simptome grave ca urmare a posibilei infectări cu temuta bacterie, starea lor de sănătate fiind în continuare bună.
De asemenea, alți șapte pasageri români au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo, potrivit datelor furnizate de Grupul de comunicare strategică, iar starea lor este în continuare stabilă.
Chiar dacă analizele au arătat că nu sunt infectați cu coronavirus, autoritățile au decis să îi plaseze în carantină pentru 14 zile, cât durează perioada de incubație a agentului patogen.
De asemenea, doi conaționali au fost nevoiți să rămână pe Diamond Princess, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Din fericire, starea lor de sănătate este una bună, iar echipajele medicale îi monitorizează în permanență.