Primele mesaje RO-ALERT către bucureșteni au început să fie trimise. Ce transmite ISU

Testarea sistemului RO-ALERT au luat cu asalt mobilele oamennilor din București și Ilfov. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat testarea sistemului RO-ALERT în București și Ilfov. Azi, 21 septembrie, a avut loc primul test al sistemului.

Următoarea dată se anunță a fi luni, 24 septembrie. Mesajele au început să curgă în intervalul 10:00 și 12:00, care vor fi urmate de altele cuprinse între orele 17:00-19:00. Acestea au avut textul țintă de „test”. Utilizatorii de telefoane mobile aflați în sectoarele 1 și 3 ale Capitalei, dar și în orașele Otopeni și Măgurele din județul Ilfov, au făcut cunotință cu noul sistem.

RO-ALERT, primele mesaje către bucureșteni

Au fost primite primele mesaje ale noului sistem RO-ALERT. Azi, 21 septembrie, locuitorii Capitalei, dar și ale orașului Buftea și județul Ilfov, au fost martorii primului „test”. În data de 24 septembrie va fi efectuat un al doilea, tot în intervalele 10:00-12:12:00 și 17:00 și 19:00. Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje pentru avertizarea și alarmarea populației în posibilele situașii de urgență.

Citește și: Alice Peneacă, despre adolescență: „Îmi doream atenția bărbaților „

Citește și: Facebook a lansat aplicatia de dating. Ce are în plus față de Tinder!

Cum arată mesajul RO-ALERT?

Mesajele reprezintă un test pentru a vedea dacă sistemul funcționează. Sublocotenentul Bogdan Toma, ofițer de presă ISU-BIF a anunțat căm pentru a le primi, trebuie să alegeți pe site operatorul de telefonie mobilă la care este abonamentul. În privința telefoanelor noi, nu trebuie să vă alarmați, acestea sunt deja configurate.“Pentru recepţionarea mesajelor de avertizare, utilizatorii trebuie să configureze telefoanele. Trebuie să intre pe site-ul ro-alert.ro şi acolo găsesc toate informaţiile”, a declarat acesta.

Acesta este mesajul RO-ALERT primit de toți bucureștenii

“Intrăm în meniul principal al telefonului, se caută “transmisii celulare”. Trebuie bifate opţiuni precum vibraţii, mesaje alertă vocală, dezactivarea opţiunii de primire mesaje în caz de cutremur sau tsunami, bifam alerte extreme, alerte grave, alerte AMBER, bifaţi “afişaţi un dialog de renunţare”. Apoi trebuie bifate toate canalele”, a afirmat Livriu Arsene, specialist securitate cibernetică.