Prognoza meteo pe două săptămâni! Meteorologii au anunţat când va ninge, dar şi când va începe primăvara cu adevărat

Filon Stan   
în Stirea zilei
17/03/2018, 20:06
Prognoza meteo pe două săptămâni! Meteorologii au anunţat când va ninge, dar şi când va începe primăvara cu adevărat

Revine iarna, în plină primăvară calendaristică! Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni şi, de asemenea, au dezvăluit când vine primăvara, cu adevărat.

„Organizaţia Meteorologică Mondială a emis o alertă privind evoluţia valului de frig ce va cuprinde Europa în perioada următoare, până spre 26 martie. Uterior, temperaturile ar urma să crească treptat, după 23-24 martie, deci după echinocţiul de primăvară. Până atunci, vor fi temperaturi foarte coborâte, care se vor corela cu precipitaţii abundente în jumătatea sudică a României. Vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a declarat pentru Libertatea, meteorologul ANM, Mihai Huştiu.

Primăvara vine din 20 martie, când temperaturile vor fi în creştere

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), estimează că după data de 24 martie, temperaturile vor creşte şi se vor apropia de normalul acestei perioade. „La finalul lunii martie, temperaturile se vor situa între 8 şi 16 grade Celsius. Acestea ar fi mediile multianuale a acestei perioade. În Bucureşti estimăm că o să avem în jur de 14 grade la sfârşit de lună martie şi tendinţa ar fi de creştere a temperaturilor, după data de 23 martie. Până atunci, temperaturile vor fi cu mult sub cele obişnuite, vor fi deosebit de scăzute şi asociate cu precipitaţii mai potrivite cu sezonul rece, decât pentru a doua decadă a lunii martie”, a mai explicat Mihai Huştiu. Aşadar, primăvara îşi va intra în drepturi pe data de 20 martie, odată cu echinocţiul de primăvară, când ziua va fi mai lungă decât noaptea. Din acel moment, temperaturile vor creşte treptat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×