Copilul tău are un prieten imaginar? Medicii spun că ar trebui să te bucuri!

Filon Stan   
în Hotnews
17/10/2017, 15:56
Copilul tău are un prieten imaginar? Medicii spun că ar trebui să te bucuri!

Mulţi copii spun că au prieteni care de fapt nu există. De cele mai multe ori, părinţii se sperie şi sunt gata chiar să îi ducă pe micuţi la un medic de specialitate. Conform unui studiu realizat în 2004, aproape 65% dintre copii au avut un prieten imaginar până la vârsta de 7 ani. Deşi unii părinţi văd în acest lucru un motiv de îngrijorare, studiile efectuate în ultimul deceniu arată că prietenii copilăriei sunt doar un produs al imaginaţiei bogate.

„Desigur, mulţi părinţi din ziua de astăzi se sperie atunci când îşi văd copilul că vorbeşte cu cineva care nu este acolo”, a precizat Ansley Gilpin, psiholog la institutul Knowledge ind Development (KID) al Universităţii din Alabama. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Prietenii imaginari ai copiilor îi pregătesc pe micuţi pentru viaţă

Cercetătorii au descoperit că aceşti copii cu prieteni imaginari sunt mai pregătiţi să se descurce în relaţiile adevărate din timpul vieţii, scrie Curiosity. Un studiu din 2013 publicat în Journal of Experimental Child Psychology a analizat modul în care prietenii imaginari influenţează monologul, vorbitul cu sine al copilului, despre care se ştie că îmbunătăţeşte capacităţile cognitive. Aşa cum era de aşteptat, cei cu prieteni imaginari au mai mult monolog decât cei fără.

Totuşi, conform cercetătorilor, nu se poate vorbi de o relaţie directă. „Nu este adevărat că toţi copiii inteligenţi creează prieteni imaginari şi nici că doar cei foarte inteligenţi îi creează”, a adăugat Marjorie Taylor, cercetător în psihologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×