Președintele Camerei Deputaților, înainte de votul pe moțiune: ”PSD nu are majoritate, dar nici Opoziția nu are”

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată astăzi, joi, 10 octombrie, începând cu ora 10:00. Votul este unul secret. Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a ajuns în dimineața acesta la Parlament unde a vorbit puțin despre moțiunea de cenzură care urmează să fie votată. Ciolacu spune că are o veste bună, dar și una rea legat de adoptarea moțiunii. 

Ce spune Marcel Ciolacu despre moțiunea de cenzură. Cine va câștiga

Marcel Ciolacu a declarat că Partidul Social Democrat nu are majoritate de voturi, dar acest lucru este o veste rea. În același timp președintele Camerei Deputaților spune că nici Opoziția nu are necesarul de voturi, adică cele 233 necesare adoptării moțiunii de cenzură, iar asta este o veste bună.

„Am spus săptămâna trecută că există o vestea rea și una bună. Vestea rea e că PSD nu mai are majoritate și vestea bună este că nici Opoziția nu mai are majoritate”, a afirmat Marcel Ciolacu pentru Mediafax.

Viorica Dăncilă este pozitivă și optimistă legat de moțiunea de cenzură. Sursa foto: sputnik.md

Viorica Dăncilă este pozitivă și optimistă legat de moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură va fi votată azi în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Premierul României Viorica Dăncilă este pozitivă și optimistă legat de moțiunea de cenzură. „Eu cred că vom ieşi învingători şi cred că va fi o victorie pentru ţară pentru că căderea unui guvern are implicaţii mai ales economice şi ar face rău pentru ţară”, a declarat Viorica Dăncilă, conform digi24.ro.

Guvernul Dăncilă cade dacă se strâng 233 de voturi. Ulterior, Președintele României Klaus Iohannis urmează să convoace partidele la consultări la Palatul Cotroceni unde se va desemna un nou premier. Acesta va avea la dispoziție 10 zile pentru a-și forma un cabinet ce urmează să vină în Parlament pentru un vot de încredere. În situația în care premierul propus nu adună 233 de voturi atunci Iohannis va face o nouă propunere. În momentul în care cele două propuneri de premier sunt respinse consecutiv se va ajunge la alegeri anticipate. Alegerile nu pot fi organizate mai devreme de anul viitor.