Preot din Botoșani, scos cu instanțele de judecată din biserica în care slujea

în Stiri de ultima ora
25/04/2018, 20:24
Preot din Botoșani, scos cu instanțele de judecată din biserica în care slujea
Preot din Botoșani, scos cu instanțele de judecată din biserică

Un preot din Botoșani este la un pas să fie scos din biserica în care slujește cu instanțele de judecată. Acesta a fost acționat în instanță de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, după ce a fost caterisit.

Cu toate că nu mai are dreptul să slujească, preotul refuză să predea cheile bisericii. Astfel, noul preot nu poate să își țină slujbele în condiții normale, iar în cauză a intervenit Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Acţiunea a fost deschisă pe 17 aprilie, la Judecătoria Botoşani. Magistraţii au stabilit un prim termen pentru 4 mai. Cel care riscă să fie scos din biserică cu forţele de ordine este fostul preot paroh Ioan Ungureanu de la Biserica „Schimbarea la Faţă a Domnului” din satul Schit Orăşeni, comuna Cristeşti, potrivit Monitorul de Botoșani.

Preotul din Botoșani, scos din biserică după ce a fost caterisit

Motivul pentru care a fost caterisit preotul îl reprezintă faptul că, din toamna anului 2016, acesta a refuzat să-l mai pomenească în timpul slujbelor pe mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan.

”El este caterisit şi ocupă abuziv biserica parohială. Este sprijinit în continuare de un număr redus de enoriaşi, însă, din cauza atitudinii pe care o manifestă, noul preot paroh numit în parohia Schit Orăşeni din păcate nu îşi poate exercita slujirea de preot conform rânduielilor bisericeşti şi aşteptăm ca instituţiile statului, luând act de faptul că el prestează o activitate în mod ilegal acolo, să dispună intrarea în legalitate”, a declarat vicarul administrativ al MMB, părintele Marian Timofte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×