Premierul Dancilă nu demisionează. ”M-au jignit afirmațiile președintelui”

în Stiri de ultima ora
27/04/2018, 20:42
Premierul Dancilă nu demisionează. ”M-au jignit afirmațiile președintelui”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru. Premierul Dancilă nu demisionează și, mai mult, a spus că nu este afectată de solicitarea președintelui României!

”Categoric nu demisionez. Nu văd niciun motiv pentru care să demisionez, atâta timp cât am susțnerea coaliției de guvernare, atâta timp cât cred că în cele 3 luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv de demisie. Nu aș putea spune că mă afectează retragerea publică a încrederii președintelui României, dar cred că este un gest și o declarație care nu își avea rostul acum și am să explic cele afirmate. Cred că acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii pe plan extern și cred că acest lucru nu trebuie făcut. Dincolo de interesele personale, de supărări, de frustrările pe care le avem unul sau altul cred că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, iar toate țările trebuie să vadă în România o țară stabilă”, a declarat premierul pentru România TV.

Premierul Dancilă nu demisionează și nu merge la Cotroceni

După ce a vorbit despre frustrări și responsabilitate, premierul a spus de ce nu a mers la Cotroceni. ”M-au jignit aprecierile peiorative ale președintelui, dar nu numai ce a spus președintele în această zi. Și înainte, aprecierile președintelui, modul de exprimare ale președintelui m-au jignit și acesta a fost motivul pentru care astăzi nu am mers la Cotroceni. Am incercat să comunic direct cu președintele. Am sunat azi pentru a-i comunica președintelui, să am o discuție cu dânsul. Mi s-a spus că este într-o întâlnire și că nu poate răspunde și că această întrunire va dura până la ora 11. Atunci am comunicat că nu o să mă prezint la Cotroceni azi la întâlnire”, a spus Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×