Cum trebuie făcută trecerea de la post la masa de Crăciun

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
24/12/2017, 08:38
Cum trebuie făcută trecerea de la post la masa de Crăciun

Medicul  specialist gastroenterolog anunţă cum trebuie să se facă această trecere: „Postul alimentar favorizează supraturarea bilei în colesterol. Se întâmplă acelaşi fenonem ca în cazul unei diete în vederea scăderii ponderale.

Tendinţa majorităţii în momentul în care văd bunătăţile pe masă este să nu mai aibă niciun control şi de aici rezultă mese copioase care pot să aibă nişte efecte foarte neplăcute, plecând de la o colică biliară până la o pancreatită acută. Se poate ajunge la un departament de urgenţă şi nu e deloc frumos în timpul sărbătorilor să te confrunţi cu aşa ceva”, spune Claudia Vasiliu, medic specialist gastroenterolog pentru Digi 24.

Cum se face trecerea de la postul Crăciunului

Medicii avertizază că trebuie să mâncaţi puţin şi des, la fiecare 2-3 ore. Pot fi de ajutor şi plantele:

„Vorbim de plantele tonic amare cum ar fi anghinarea, cicoarea, păpăpdia, pelinul, coada şoricelului. De asemenea, pentru uşurarea digestiei şi diminuara acidităţii gastrice, pentru absorbţia gazelor, deci cu efect antispastic putem folosi plante cum ar fi gălbenelele, lemnul dulce, menta, muşeţelul, cimbrul, cimbrişorul, busuiocul”, a spus doctorul Ruxandra Constantina, medic apifitoterapeut pentru aceeaşi sursă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×