Categorie:

Porecla secretă a Regelui Mihai. Cum i se spunea încă de la naștere

Regele Mihai a avut o poreclă încă de la naștere, acestuia i s-a zis „Majestatea voastră“, după ce a devenit rege de la 5 ani. Lumea știa ce are să se întâmple cu predecesorul tronului, așa că l-au obișnuit de la naștere cu titulatura. La vremea aceea, când nu știa ce se petrece în jurul lui, mama sa, Elena, l-a liniștit spunând că este doar o poreclă. Regele Mihai a decedat la finele anului 2017, moment în care a întristat o țară întreagă. Românii de pretutindeni l-au plâns și au purtat doliu.

Care este porecla Regelui Mihai?

Regele Mihai s-a născut pe data de 25 octombrie, în 1921, la Sinaia și a primit titulatura regală la vârsta de doar 5 ani. Elena, mama sa, i-a explicat pe înțelesul lui, așa că a decis să-i spună că modul în care lumea i se adresează cu „Majestatea voastră“ este o poreclă. „Bârfa cea mai urâtă, care circulă în anturajul domnului Paul, este şi cea mai veche. Se referă la A.D.N.-ul regelui Mihai, care, dacă ar putea fi cercetat, ar duce la rezultate incomode pentru Casa Regală.

La data naşterii prinţului moştenitor Mihai, unii au pretins că această dată nu ar fi în concordanţă cu data logodnei sau a nunţii regale. Pamfil Şeicaru, care a scris pe această temă, menţionează şi gluma care se făcea pe seama acestei nepotriviri: porecla de Mihai Viteză, dată pruncului născut cu mult înainte de a trece cele nouă luni (sau măcar şapte) de când părinţii săi se cunoscuseră, în sensul vechi, vetero-testamentar, al cuvântului. O serie de fapte bine cunoscute, în mod deosebit relaţiile întotdeauna reci dintre tată şi fiu, culminând cu abţinerea regelui Mihai de a asista la reînhumarea tatălui său, petrecută mai anii trecuţi, concordă cu bârfa, iată, nonagenară“, a spus Ion Coja.

Iată care este porecla Regelui Mihai

Timișoara va avea bulevardul Regele Mihai I

Timișoara va avea un bulevar care îi va purta numele Regelui Mihai I. Mai exact, o porțiune cuprinsă între Piața Regina Maria și Opera Națională Română.În județul în cauză vor fi 56 de artere și spații verzi din oraș care vor avea denumiri diferite. Decesul ultimului Rege al României a fost un șoc pentru toată lumea. Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român“a transmis Principesa Margareta.