Plăcinta de berbecuţ este una dintre rețetele care nu lipsesc de pe masa de sărbători. Cea pe care v-o recomand astăzi este pregătită de chef Florin Dumitrescu și este una cu care veți impresiona întreaga familie. Cu siguranță cei aflați la masă vor mai cere și o a doua porție.
Rețetă pentru masa de Paște. Plăcintă de berbecuț, gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare pentru această rețetă:
- 1,5 kg de pulpă de spate de berbecuț tocată
- 200 grame de ceapă albă tocată
- 450 ml de vin roșu sec
- 250 de grame de brânză Roquefort sau Blue Auvergne
- 1 bucată de aluat de foietaj
- 50 ml de ulei de măsline
- 2 ouă
- 2 batoane de scorțișoară
- 25 grame de nucșoară
- 25 grame de scorțișoară
- 50 grame de miere
- 3 legături de mărar
Mod de preparare plăcintă de berbecuț pentru masa de Paște:
- Carnea tocată de berbecuț și ceapa se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea soarelui
- Se adaugă peste batoanele de scorțișoară și se acoperă totul cu vin roșu. Se lasă la fiert până când este gata
- În momentul în care carnea s-a gătit se va tigaie de pe foc și se lasă totul la răcit, la frigider, pentru circa 24 de ore
- După ce a trecut această perioadă se amestecă carnea cu mărarul tocat, nucșoara, scorțișoara și se condimentează cu sare și piper
- Într-o tavă unsă cu grăsime sau ulei se pune foietajul uns cu un ou bătut cu miere și apoi se adaugă compoziția de carne
- Deasupra se presară bucăți de brânză mucegăită și se acoperă cu foiteaj
- Întreaga operațiune se mai repetă o dată și apoi se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius
- Plăcinta de berbecuț trebuie să stea la cuptor până când se rumenește sau trece testul cu scobitoarea
- Plăcinta de berbecuț se servește cu salată verde și un pahar de vin roșu
- Sugestie: nu serviți plăcintă cât este fierbinte, de preferat să așteptați până a doua zi.