Zeci de percheziţii în Capitală şi în 8 judeţe. Dosar cu prejudiciu de peste 5 milioane euro

George Heisu   
în Hotnews
13/09/2017, 08:56
Zeci de percheziţii în Capitală şi în 8 judeţe. Dosar cu prejudiciu de peste 5 milioane euro

Miercuri dimineaţă, poliţiştii din Mehedinţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac 28 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum şi în municipiul Bucureşti, la persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor. Una dintre percheziţii are loc la Sibiu la vila lui Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor.

În perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Astfel, suspecţii ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi. 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Percheziţii şi la vila lui Dorin Cioabă

Valoare totală a acestor „operaţiuni comerciale” a fost de peste 18,4 milioane de euro, pentru care cei cercetaţi acum ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost făcute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor. În urma percheziţiilor, 32 de persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi pentru audieri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×