Papa Francisc vine în România! Anunţul făcut de Vatican

George Heisu   
în Hotnews
23/10/2017, 00:00
Papa Francisc vine în România! Anunţul făcut de Vatican
Papa Francisc va vizita România anul acesta.

Cei aproape un milion de catolici din România primesc o veste extraordinară: Papa Francisc va vizita anul viitor România! Biserica Romano-Catolică a confirmat că toate procedurile au fost îndeplinite, iar invitaţia a fost acceptată. Mai rămâne doar confirmarea datei de către Vatican şi stabilirea finanţării de către autorităţile române.

Cel mai probabil, Papa Francisc va vizita vara viitoare ţara noastră. Primii care au lansat invitaţia au fost cei din Biserica Romano-Catolică, după care, acum doi ani, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis Suveranului Pontif că ar fi minunat ca acest lucru să se întâmple tocmai cu ocazia centenarului Marii Uniri, transmit stirileprotv.ro. Biserica Româno-Catolică speră că Papa Francisc să oficieze, cu această ocazie, beatificarea a şapte martiri comunişti. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Papa Francisc, invitatul Bisericii Romano-Catolice şi al Preşedinţei

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a declarat că au fost îndeplinite toate procedurile din punctul de vedere al Bisericii Catolice din România, al Bisericii Ortodoxe. ”Din câte am auzit, şi al preşedinţiei, al autorităţilor. Ar putea fi în 2018, noi aşa sperăm”, a spus acesta pentru PRO TV.

Imediat ce vizita va fi confirmată oficial, Biserica Romano-Catolică va trebui să notifice Preşedinţia şi Ministerul de Externe şi Guvernul, pentru a pregăti planul vizitei. Planul de finanţare a vizitei ar trebui să fie făcut de Guvern împreună cu Biserica Romano-Catolică. Aceasta va estima numărul de credincioşi ce vor participa la eveniment dar şi care ar fi costurile necesare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×