Panică la Oslo! Un tânăr a început să tragă la nimereală în oameni

în Hotnews
06/11/2017, 00:02
Panică la Oslo! Un tânăr a început să tragă la nimereală în oameni

Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost arestat în această dimineaţă de către forţele de ordine scandinave, după ce a deschis focul în centrul capitalei Norvegiei. Poliţia a anunţat pe Twitter că tânărul a fost reţinut în centrul oraşului, în apropiere de catedrala Domikirke. Martorii au alertat autorităţile, spunând că un bărbat se plimbă prin centrul Capitalei şi trage la întâmplare cu un pistol.

Unul dintre martori a povestit pentru presa din Norvegia ce s-a întâmplat: „Am auzit trei focuri de armă care veneau dinspre biserică. Apoi s-au auzit paşi care se îndepărtau în fugă“.  Bărbatul, care agita un pistol, a tras mai multe focuri spre o clădire din piaţa Stortorvet. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Oslo, împânzit de poliţie

Nimeni nu a fost rănit în urma focurilor de armă, singurele pagube fiind câteva ferestre sparte. În urma acestui incident, a fost o mobilizare generală a poliţiei din capitala Norvegiei, care a împânzit tot oraşul. Autorităţile s-au temut că nu este vorba de un incident izolat, ci de un atac terorist.

Norvegia a trecut prin momente de groază în 2011, când Anders Behring Breivik a ucis opt persoane tot în Capitală, într-un atac cu bombă în apropierea sediului guvernului norvegian. Apoi, deghizat în poliţist, s-a dus pe insula Utoya unde a mai omorât alte 69 de persoane. El a primit o pedeapsă de 21 de ani de închisoare, care ar putea fi mărită în cazul în care se apreciază că reprezintă un pericol pentru societatea norvegiană.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×