Orașul în care oamenii sunt făcuți să plângă cu sânge de aerul toxic! Fără precedent

Ionuţ Cataramă   
în Instant Articles
01/02/2019, 15:24
Orașul în care oamenii sunt făcuți să plângă cu sânge de aerul toxic! Fără precedent GALERIE FOTO
Ceața a pus stăpânire pe capitala Thailandei. Oamenii sunt îngroziți

Capitala Thailandei se confruntă în această perioadă cu o situație nemaiîntâlnită. Guvernatorul orașului a anunțat joi că are mare nevoie de sprijin în lupta împotriva valului de poluare care pare să nu mai înceteze. Operațiunea desfășurată recent cu ajutorul dronelor nu a reușit să diminueze teama din rândul locuitorilor capitalei. Oamenii devin din ce în ce mai panicați și îngrijorați pentru sănătatea lor.

Au trecut deja săptămâni bune de când ceața deasă a pus stăpânire pe întregul oraș, iar populația devine din ce în ce mai critică la adresa autorităților, care inițial au încercat să minimalizeze gravitatea situației, ca mai apoi să închidă școlile până vineri, situație fără precedent pentru metropola thailandeză. Din ce în ce mai multe persoane au început să reacționeze pe rețelele sociale, postând fotografii șocante. Oamenii spun că aerul toxic le provoacă lacrimi cu sânge, sângerări ale nasului, dar și tuse cu sânge, iar măștile par să nu aibă niciun efect împotriva atmosferei poluate.

Bangkok, acoperit de un nor uriaș de poluare
Bangkok, acoperit de un nor uriaș de poluare

Ceața a pus stăpânire pe capitala Thailandei. Oamenii sunt îngroziți

Un bărbat a publicat pe Facebook o serie de fotografii și a explicat stările prin care a trecut din cauza poluării: „M-am trezit dimineața epuizat, cu o tuse, și am ajuns la spital cu o infecție respiratorie acută, cu bronhospasm, și lipsa de oxigen în sânge”, este mesajul scris de acesta pe respectiva rețea de socializare. Postarea sa a fost distribuită masiv, de peste 38.000 persoane, în vreme ce prietenii i-au scris mesaje de susținere și însănătoșire.

Oamenii se tem pentru sănătatea lor
Oamenii se tem pentru sănătatea lor

În ultima lună, autoritățile au pus în aplicare o serie de măsuri, dar toate s-au dovedit inutile. Udarea străzilor prin intermediul autoutilitarelor, sau diverse operațiuni de răspândire a unor substanțe chimice în nori, pentru a stimula formarea averselor, sunt doar câteva dintre variantele încercate în această perioadă, dar fără folos  Totodată, locuitorilor le-a fost recomandat să nu ardă tămâie pentru Anul Nou Chinezesc. În aceste condiții, guvernatorul din Bangkok, Aswin Kwanmuang, se vede nevoit să solicite ajutor din exterior pentru găsirea unor soluții. „Nu sunt omniscient şi de aceea lansez un apel la ajutor general”, a fost mesajul acestuia, rostit în cadrul unei conferințe de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×