Orașul din România unde se trăiește mai bine ca în Los Angeles sau Miami

Alexandra Chivu   
in Stiri de ultima ora
10/01/2019, 11:07
Orașul din România unde se trăiește mai bine ca în Los Angeles sau Miami
Clujul este orașul din România unde se trăiește mai bine ca în Los Angeles

Nu e o glumă! Chiar există un oraș, în România, unde se trăiește mai bine ca în Los Angeles sau Miami. Acesta a surclasat orașe cu renume într-un top privind calitatea vieții. Este vorba despre Cluj-Napoca, acolo unde salariile sunt mari, în comparație cu cheltuielile. Potrivit clasamentului, din acest punct de vedere, și în Timișoara, Iași și București se trăiește bine. În ultima perioadă, Cluj a devenit un important centru IT, iar aici s-au mitat mii de oameni din toate colțurile lumii, astfel că s-au creat și noi afaceri.

Ceea ce face orașul să fie pe locul 106 din 226 orașe din lume în care se trăiește bine sunt locurile de muncă bine plătite și oferta universităților. De asemenea, Clujul are o aplicație unde oricine poate primi un răspuns în timp real. Printre lucrurile care i-ar putea aduce pe oameni aproape de oraș sunt: posibilitatea de a plăti parcarea prin SMS și posibilitatea ca șoferii să-și încarce mașinile electrice.

Cluj-Napoca este orașul din România unde se trăiește mai bine ca în Los Angeles

Orașul care a surclasat Miami și Los Angeles e urmat îndeaproape de Timișoara, Iași și București în clasamentul orașelor. Timișoara este imediat după Cluj datorită ratei de șomaj, care este sub 1%.  „Rata şomajului în Timişoara, după cum ştim, este sub unu la sută. Deci perspective de angajare sunt”, a declarat directorul general al complexului de birouri, Vlad Vela. Despre Timișoara a vorbit și prorectorul de la Universitatea Politehnică de acolo. „Nivelul de trai e ajutat prin salariile mai mari şi automat, asta se răsfrânge probabil în consum, consumul /ajuta şi alte sectoare.”

Orașul din România unde se trăiește mai bine ca în Los Angeles sau Miami
Clujul are o aplicație unde oricine poate primi un răspuns în timp real

 “E net avantajos să stai în România cu un salariu de 1.700-2.000 euro brut, versus mii euro în Londra. Când începi să scazi chirii, impozite şi alte costuri rămâi cu mai mulţi bani în buzunar în România decât în UK”,  a declarat Dan Zaharia, antreprenor IT.

Închide ×