Uimitor! Cercetătorii au găsit oraşul caracatiţelor! Unde se află Octlantis! GALERIE FOTO

Filon Stan   
în Galerie foto
21/09/2017, 00:00
Uimitor! Cercetătorii au găsit oraşul caracatiţelor! Unde se află Octlantis! GALERIE FOTO GALERIE FOTO

Oamenii de ştiinţă au descoperit un ”oraş” construit integral de caracatiţe, acolo unde ele flirtrează, se împerechează, comunică şi au chiar şi canale prin care evacuează membrii nepoftiţi. Octlantis se află în Golful Jervis, la 10-15 metri sub apă, lângă coastele Australiei, potrivit dailymail.co.uk. Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!

În “oraşul” construit din nisip şi scoici, trăiesc în jur de 15 caracatiţe. Caracatiţele se întâlnesc, comunică, alungă alte cefalopode nepoftite şi chiar evacuează membri ai congregaţiei care nu mai sunt doriţi. În apropierea locului hrana este abundentă. În acelaşi timp, Octlantis atrage prădători, aşa că, în general, după cum au observat cercetătorii, locul este unul destul de dur. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Oraşul caracatiţelor inteligente

„Aceste comportamente sunt rezultatul selecţiei naturale şi par a fi foarte similare cu cele demonstrate de vertebrate, care au un comportament social complex”, a declarat profesorul David Scheel, de la Alaska Pacific University.

După ani de studiu, specialiştii încă mai sunt uluiţi de aceste fiinţe, mai ales că multe cercetări au scos în evidenţă inteligenţa caracatiţelor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste fiinţe pot fi foarte inteligente, având emoţii şi personalitate proprie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×